2011. szeptember 26., hétfő

GRATULÁLOK!!! Balfékségből csillagos ötös!

Csongor tavaly kezdte az iskolát, egy nagyon jó módszer szerint (szerintem).
2 tanító nénink volt és tantárgybontásban tanítottak.
Az osztályfőnöké, Eszteré volt az írás, olvasás, környezet, Katikáé pedig a matek és a készségtárgyak.
Délután is ők voltak a gyerekekkel, így mivel tudták kinek mi az erőssége, a gyengesége, délelőtt mi ment, mi nem, délután tudták pótolni azt, ami korábban gyengébben ment.
Tök jó rendszer szerintem.
A házijuk mindíg készen volt, délután is olyan 25 fő volt csak a napköziben, egy pár harmadikossal egészültek ki, akik tudtak segíteni nekik a napirendben, a szabályok megtanulásában, és gyorsították a munkát.

Már lassan 1 hónapja megy a suli, a módszer a tavalyi, a kipróbált, bevált, szuper.

Erre ma azzal fogad Csongor a sulinál, hogy van egy rossz híre, Kati néni elmegy.
Tessék?
Kap egy másik osztályt.
TESSÉK????

Az ofő a bejárat előtt állt, romokban, és épp egy másik anyukával beszélt.
Oda mentem, kérdezem, hogy mi a szösz van?!

Erre jön a hidegzuhany:

A speciális nevelési igényű gyerekek a törvény szerint kettőt számítanak a létszámban, ezt persze mindenki tudja, csak épp a mi kedves iskolavezetőségünk / önkormányzatunk sz@rt rá eddig jóóóóóóó magasról...

Tavaly is ment a harc, Eszterék boxolták ki, hogy 4 első osztály induljon, így is 21-22 fős osztályok lettek, de a város vezetése már akkor is csak három osztályt akart, spórolandó a tanárakon.
Szerencsére szülői segítséggel sikerült a 4 osztályt kiharcolni.
Idén nem. Most csak három, 24-25 főkkel.

Mivel az iskolákat átvette az önkormányzatoktól a kormányhivatal, persze első dolga az ellenőrzés volt, és egyből kibukott, hogy jééééé, a szeghalmiak b****tak duplán számolni a spec.-es gyerekeket és így az osztálylétszám magasan a megengedett felett van.

Botrány, ukász: kell csinálni a meglévő háromból négy osztályt.

GRATULÁLOK!

Az elsősök, akiknek épp elég trauma beszokni, megszokni, hogy ez már nem játék, nem ovi, itt szabályok vannak, új pedagógusok, új társak, na most az egész csapatot bedobták a nagy üstbe és szétzilálják őket négyfele.
Hát nem király?!

De ami engem személy szerint és főleg Csongort érinti: naná, hogy balfékségeink nem adnak pénzt 1 új pedagógusra, mert minek az?!
Ha már a 3 elsős csapatot összebarmolják, legyen hab is a tortán, és ez a hab ez a mi osztályunk.
A mi tanító néninket vették el ofőnek az új osztályba.

Persze hogy még egy csavar legyen a dologba, a napközi is borul, mivel a max. óraszámot így kimeríti Eszter, kell egy másik délutános tanár.

Na, a mostani 3 elsős és nemtom hány másodikos, meg akik még hozzánk voltak csapva nagyok, ebből a gyerektömegből csinálnak asszem három napközis csoportot. Mind 30 fővel operál majd.

Ez persze azt is jelenti, hogy a táska tele lesz, mert a házit ugye meg kell csinálni, de mivel nem maradnak a saját tantermükben, hanem vándorolnak majd egyik teremből a másikba, így hurcolniuk kell magukkal mindent, amiben házi feladat van.

Ismét gratula!!!

Kitolás Katikával, mert év közben egy félig beszokott csapatot újrakeverve megkapni, egyik napról a másikra újra kezdeni, ami már 5. hete megy....

Kitolás Eszterrel, mert nyakába szakadt hírtelen még 4 tantárgy, és tudom, hogy megoldja, mert nagyon jó pedagógus, és tanította is anno a matekot, meg a készségtárgyakat, de ez egy új teher neki is.

Na és persze kitolás a gyerekeinkkel.
Csongor nagyon szereti Esztert, de mivel neki a matek a leg-leg-leg.... így Katika egy kisebbfajta isten a szemében, attól függetlenül, hogy amúgy az idegein táncolt folyton, mert a többi órán nagyon fegyelmezetlen tudott lenni, mert nem érdekelte és ezért rosszalkodott egy kicsit....
De azért Katika az Katika...

Szóval ez ma kiderült, holnap kapott még egy napot a csapat így együtt, utoljára és szerdától bombarobbanás.
Nem tudom mi lesz, azon kívül, hogy kavalkád, fegyelmezetlenség és gond.
A házink kb. soha nem lesz kész, mert az összetétel úgy alakul majd a napköziben, hogy 70% elsős, és a többi a mi gyerekeink.
A csoport létszáma mindenhol veri majd a 30 főt, úgyhogy mire az elsősöknek segít a tanító néni, addigra vége a délutánnak, a "nagyokra" nem marad majd idő.

Frankó lesz, tapsikolok az örömtől, de nem csak én.

Az anyukák maximálisan felháborodva, a tanáraink maximálisan felháborodva, az iskolavezetés, meg az önkormányzat meg lehet kibök majd valami ilyesmit, hogy bocs, aztán szevasz!

Frankó, hogy van szép új főutcánk, szép parkjaink, újra aszfaltozott utcáink, szépen újra burkolt járdák, vannak felújított csodaszép épületeink, és gondoasn nyírt gyep, meg virágözön, évente vagy 5-6 alkalommal újra ültetve.
Tényleg csoda szép a város, de basszus, leszarom a friss virágágyást, ha ezen bukja el a várost azt az egyetlen pedagógust, aki elég lett volna, hogy ne borítsanak fel mindent!

Egyetlen teljes állású alsós tanító bérét kellett volna kigazdálkodni, ami asszem elég bagatel összeg lehet, és gond nélkül megcsinálhatták volna azt a +1 elsős osztályt. Így is sérültek volna a kis csöppek, a kialakulóban lévő közösségeket borítani kellett mindenképpen, de legalább mi megúsztuk volna.

De leginkább: mi a frászért nem tartja be az iskolavezetés a törvényben leírtakat?!
Gondolom a dupla pénzt azért felvették a spec.-es gyerekek után.
Tényleg senkinek nem jutott az eszébe, hogy ezt majd esetleg számon is kérhetik tőlük??????

Gratula az összes tehetséges balféknek!
Nagyon, nagyon, nagyon....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése