2012. június 9., szombat

Eger-Szilvásvárad, osztálykirándulás

Csütörtökön kirándulni voltunk Csongor osztályával.
2 hete vacak az idő, de az osztályfőnökünk megnyugtatott bennünket, hogy tizenéve minden osztálykiránduláson, amit ő visz, csoda szép az idő...

Nem tudom, hogy csinálja, előző nap még vacak idő volt, hideg, sőt esőbe hajló, csütörtökön pedig ahogy megérkeztünk Egerbe, egyből kisütött a nap, és meleg lett.

A gyerekek jó fejek voltak, a szülők is csoda jó csapat volt, szép helyeken jártunk, szóval minden adott volt, hogy legyen egy szuper napunk.

Egerben megnéztük a bazilikát, Dobó tér, vár, aztán mentünk is tovább Szilvásváradra.
Felültünk a kisvonatra és felmentünk a fátyol vízesésig.
Onnan tovább sétáltunk fel, az eredethez.
Gyönyörű szép kristálytiszta vizű volt a tó, bár nagyon alacsony vízállással, de tele volt pisztrángokkal.

A patak is csak éppen hogy csörgedezett, de arra ez pont ideális volt, hogy aránylag száraz lábbal megúszták a gyerkőcök, hogy lényegében végig a patak mellett/mederben jöttek le a völgyben.

Egy kis fölösleges idegbajt leszámítva (miért zavar engem, ha hegynek le szalad, ha beázik a sportcipője, ha fára mászna, ha a sziklákon ugrál?!) nagyon szuper volt a séta!
Én alapból szerelembe vagyok esve a hegyvidékkel, imádok túrázni, az erdőket, a friss levegőt, szóval nekem ez volt a legtökéletesebb úti cél, de a gyerekek és a többi szülő is nagyon jól érezte magát, ha jól láttam! :)

Visszaérkezve Szilvásváradra kaptunk egy bő 1,5 órát, lehetett szédelegni.
Kerestünk egy szimpatikus helyet, ahol végre ehettünk egy kis sült pisztrángot.
Finom! :)

6-kor indultunk haza, a csemeték egész úton megállás nélkül palincoltak, énekeltek, visongtak, nem fárasztotta ki őket a nap!

Egerben megálltunk egy pincészetnél, amit az osztályfőnökünk javasolt, azt mondta Eszter, vettek itt már bort, és nagyon finomak.
Az én választásom egy kis édes fehér, mi más?! :)
Magányos estéken asszem a legjobb választás! :D

Fél 10 után értünk haza, ami a reggel fél 7-es indulással együtt elég maratoni kirándulásnak számít, de fura mód péntek reggel az ébredéssel nem volt semmi gond.

Minden ovis, és osztály kirándulásnak ilyennek kellene lennie!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése