2014. január 4., szombat

Gombás ragus padlizsán-szelet, Betond nódra

Egy kedves, vega ismerősöm blogjában találtam ezt a receptet, amit nem lehet nem megosztani!

Az eredeti bejegyzés ITT!

1 fej hagyma
30 dkg csiperke gomba
20 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
1 nagyobbacska padlizsán

kevés olaj
só, bors, olasz fűszerek (oregano, bazsalikom, majoranna...)
szükség esetén 1 ek liszt
20 dkg reszelt mozzarella vagy trappista sajt

A padlizsánt megmossuk és hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A gombát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, míg az összes levét elfőtte. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a hámozott, kockázott paradicsomot, és addig pároljuk együtt, míg a paradicsom megpuhul, és a levét nagyjából elfőtte. Ha nagyon leves, 1 evőkanál liszttel besűrítjük. Olasz fűszerekkel ízesítjük.

A padlizsánról felitatjuk a nedvet, a szeleteket olajjal kikent jénai tálba fektetjük. Minden szeletre 2 evőkanálnyit merünk a gombás raguból, majd reszelt mozzarellával megszórjuk, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Kínálhatjuk hajában főtt krumplival vagy rizzsel, mediterrán salátával.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése