2013. július 31., szerda

Strandkörkép - Gyula

Vasárnap a 40 fokos hőséget előre látva Anyáékkal elmentünk még kora reggel Gyulára a Várfürdőbe.

(Tipp: Az élővízcsatornán ha átmentek, és a hátsó bejáratok egyikén mentek be, találtok ott egy utcácskát, ami nem fizetős parkolóövezet.)

9-kor már bent voltunk a strandon, ami akkor még elég üres volt, úgyhogy kedvünkre levadásztunk egy tuti kis helyet a gyermekmedence mellett, a hatalmas fák árnyékában.

Kezdésnek a gyermekmedencébe csobbantak a srácok, nagyon jó kialakítású kis medence, csúszdákkal, mindenféle spriccelő kis cuccokkal...




Hamar felfedeztük a még tutiságosabb, és még inkább nekik való medencéket:

1.) Van egy nagy medence, amibe 3 féle csúszdáról is bele lehet csobbanni.
Van egy extra magasról induló csupa-csupa tekervényes, van egy középmagas, gyors, és egy alacsonyabb, extra gyors csúszda.
És ami üdítő újdonság a szoboszlói strandhoz szokott embernek: a csúszdák ingyenesek, annyiszor csúszol, ahányszor csak kedved van, és amíg a fürdőnaci/bikini feneke bírja!




2.) Van egy tutiságos hullámmedence, ahol 30 percenként jön a kolomp és indul a móka!
Szintén a szoboszlóival való összehasonlítás: nem annyira vad hideg a vize, mint Szoboszlón, sokkal-sokkal kellemesebb!



Még egy fontos infó, főleg kisgyerekes családoknak:

Augusztus 20-ig minden nap ott találjátok a Minimax kitelepült kis részlegét.



Van sok sörsátor felállítva, egyikben ügyességi-logikai játékokkal, a másikban autópályás padlószőnyeg lerakva mindenféle kisautóval, bébijátékokkal.
Vannak ugrálóvárak, szörfrodeó, egy halom szabadtéri játék, tollasok, labdák, "ugrálóbot", gólyaláb, van mini hullámvasút kis műa. motorral, pétanque, szóval kismillió játék, amivel elfoglalhatja magát minden korosztály, amikor már gyanúsan úszóhártya kezdene nőni a lábujjak közé, és muszáj kicsit kijönni a vízből.



Ja, és napközben több sorral megjelenik macikutya, lehet fotózkodni, pacsizni vele! ;)
Folyamatosan megy a zene, nap közben van egy kis tanítás is, egy strandtáncot lehet a hostessekkel együtt megtanulni.
Vannak versenyek a gyerekeknek, a hullámmedencében is, a rodeoszörfön is, ajándékokért.
Nagyon kedves, igazi gyerekszerető, és gyerekekkel nagyon jól bánó fiatal kis hostessek vannak minden sátornál segítőnek, szóval extra jó ez a Minimax birodalom!

A gyógyvizes részen van egy családi gyógymedence kialakítva a "Lovardában", amiben a gyógyvizet hűtik, és pici gyerekkel is be lehet menni.



Papa többször lelépett a gyógyvizes részlegbe, a dögönyözőkhöz, azt mondta szuper volt az is!





Egy hátrány: ha nem viszel magaddal hűtőtáskát, benne sok-sok vízzel, akkor a gatyádat is otthagyod a büfékben, mert arany árában mérik a vizet, szóval hűtőtáskákat elő!

Szóval nagyon tudom ajánlani, kisgyerekkel, nagyobb gyerekkel, felnőtteknek is a gyulai Várfürdőt!

Mi nagyon-nagyon élveztük, hála az 50 faktoros kencémnek senki nem égett meg, csak én kaptam egy kis napszúrást, de keddre már ismét a régi voltam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése