2013. november 28., csütörtök

Toxikus ránk ez a város (D. után, szabadon)

...avagy újabb ámokfutás Zalánnal...

1 hónapja vettem észre, hogy van egy kidudorodás a lágyékánál.
A gyerekorvosunk azt mondta sérv, automatikusan kérte a sebészeti időpontot, és nem csinált vele semmit.
1,5 hét múlva voltunk Debrecenbe, ahol megállapították, hogy nem sérv, hanem nyirokcsomó duzzanat ami be van gyulladva. 4 nagy hatalmas göb volt ott a lágyékánál.

Mondták, hogy csak diklofenák krémmel kell kenni, 2-3 hét múlva nyoma sem lesz.

Csak nem múlt neki, 1 hét után is érzékeny volt, és vissza vittem a gyerekorvoshoz kedden.
Kérdezte, hogy a sebészet csináltatott vértesztet? Kapott antibiotikumot? Mondtam, hogy nem.
Gyors felhívott valakit, konzultálni, és abban maradtak, hogy kapjon Azi Sandozt, és le kell tesztelni toxoplazmára, toxocara-ra, és bartonellára.
Ezt a szeghalmi laborban nem lehet, így be kell utazni Gyulára.
Mondtam, hogy semmi gáz, csütörtökön megyünk a pszichora, kontrollra.
Örült, gyors írt beutalót, és mindenki boldog volt.

Úgy volt, hogy reggel 9-re megyünk a gyermekkórházba, az ambulanciára, tök jó, mert csütörtökön pont a nefrológusunk van, és leveszi a vért, majd mehetünk a 12:00-ás időpontunkra a másik kórházba.

Ma reggel beugrott, hogy kedd-csütörtök nagyvizit. 10-11-ig.
Úgyhogy gyors hívtam a kórházat, hogy megkérdezzem a nefrológusunkat, ha bemegyünk 10 előtt, soron kívül leveszik-e a vért neki, vagy inkább menjünk a pszicho után?

Erre a dokinő sokkot kapott, jól leszúrt, hogy 1 hónapja ott a csomó, be van gyulladva és senki nem küldött még be a kórházba?
Kérdezett egy csomó dolgot, harapta, karmolta-e meg macska az utóbbi 2 hónapban, volt-e sebe, gombás fertőzése a lábán, volt-e megfázva, lázas volt-e,...
Plusz mondta, hogy most azonnal induljunk, ne várjuk meg a vizitet, de előbb szedjek össze vagy 5 napnyi cuccot a gyereknek, mert szerinte nem fog haza engedni.

Lábon kihordott újabb agyvérzés...

Vittem a sebészeti leletet, az UH leletet, mondtam milyen antibigyót szed Zaza. pucérra vetkeztették, minden porcikáját átnézték, megtapogatták.
Aztán elküldtek mellkas röntgenre, teljes hasüregi UH-ra a nagy kórházba.
Levették a bartonellás, meg akármilyenes tesztekhez a vért.

Aztán voltunk a pszichón is, tökre örült a dokinéni, hogy már 1 hónapja, az utolsó ottlétünk óta  nem fáj a feje. Abban maradtunk, hogy a B6, Nootropil menjen tovább, és randi februárban, egy érdeklődés erejéig.
Visszamentünk a gyermekkórházba, addigra a labor elérhető része megjött, nincs semmi gyulladásra utaló jel a vérképében.
Az UH, röntgen nem mutatott ki további gyulladt gócokat, vagy megnagyobbodott nyirokcsomókat.
Úgyhogy abban állapodtunk meg, hogy ha már elkezdtük az antibigyót, akkor szedjük be, ez 6 nap. És így nem fektet be, hogy a véreredménye nem rossz.

Majd hétfőn veszi be az utolsó gyógyszert, és szerdán megyünk vissza az ambulanciára, egy kontrollra, addigra itt lesznek a vér teszt eredmények is.

Ennyi.
De az élet csodaszéééép, vagy nem?! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése