2013. április 10., szerda

Bicegős nap

A mosolygós vörös nő (továbbiakban MVN), aki ma nem sokat mosolygott egy átbicegett munkanap után délután elbicegett a háziorvosához.
Kis várakozás után belépett a rendelőbe.

Ez volt a második találkozásuk.

A MVN nagy reményekkel várta az orvost anno, de első találkozásuk nem sikerült túl jól.

Történt, hogy az influenzaszezon legelején influenza szerű tünetekkel felkereste a háziorvosát aki a tüneteket hallva riadtan hátrébb lökte a székét, és majdnem hogy csak ruhán keresztüli vizsgálat után kényszeres kézfertőtlenítés után diktálta a diagnózist.

A MVN ma ismét felkerekedett, hogy újabb bizalomcsomagot tegyen orvosan kezébe.

- Mi a panasza?

- Tegnap léptem egyet, kattant a térdem, és olyan, mintha kiugrott volna a helyéről. Nem fáj, de kellemetlen, nem tudom terhelni, és nem hajlik rendesen. Folyton van benne egy feszítés, és azt érzem, ha valamerre sikerülne kimozdítanom, akkor visszakattanna a helyére.

- Megnézem.

A MVN megszabadult a farmerjától, és lábát orvosa szemére, kezére bízta.

- Aham, aham! Ez nincs eltörve. - mondta az orvos, miközben hajlítgatta, mozgatta a nevezett testrészt.

(????? TUDOM, orvosi diploma nélkül is hisz MOZOG! - gondolta a már nem annyira boldog MVN.)

- Aham! Nincs benne folyadék, nincs feldagadva.

- Pihentettem, nem terheltem, fekete nadálytő gyökér tinktúrával kenegettem...

- Aham! Nem tudom. Lehet a porc repedt meg. Ezt csak CT tudná kimutatni. Öltözzön fel.
Írok fel fájdalomcsillapítót.

- De NEM fáj!!!

- Aham, akkor majd ha fájna, majd AKKOR vegye be, és ha a panaszok nem múlnak, hétfőn jöjjön vissza. Akkor majd beküldöm a gyulai kórházba, sürgősségire, hogy nézze meg egy térdsebész, ő rendelhet CT-t, ha szükségesnek látja.

- Értem...

Kölcsönösen elköszöntek egymástól, majd a MVN  aki már egy csöppet sem volt boldog, és mosolygós, kibicegett a rendelőből, és közben azon gondolkodott, hogy 5 nap alatt milyen károkat okozhat a lábában a késlekedés. És lelke nem volt tele virágokkal, miközben arra a nagy halom pénzre gondolt, amit TB járulékként levonnak tőle, mert ha igazán meg akar gyógyulni, ebben a helyzetben is kénytelen lesz magánúton fizetős magánorvoshoz fordulni.

A MVN térde továbbra sem fáj hasogatós fájdalommal, de nem terhelhető, kellemetlen érzés van benne, viszont a kényszertartás és bicegő járás miatt a combfeszítő izmai egy nagy masszív görcsé álltak össze, ami viszont (térdével ellentétben) határozottan FÁJ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése