2013. október 30., szerda

Kakaós csiga

60 dkg lisztet elkeverek 3 tojássárgájával, 3 evőkanál étolajjal, 6 dkg kristálycukorral, 4 dl langyos tejjel, pici sóval és morzsolok bele 5 dkg élesztőt.
Dagasztókarral addig kavarom, míg leválik az edény faláról és egybe áll.
Letakarva 50 percet kelesztem.

25 dkg margarint 20 dkg kristálycukorral és 3 evőkanál cukrozatlan, holland kakaóporral jól összekeverek.

A tésztát darabokra osztom és  lisztes deszkán megnyújtom.
Megkenem őket a kakaós krémmel és föltekerem csigának.
Nedves eszközzel vágom, akkor nem ragad.

Sütőpapíros tepsibe rakom őket, megkenem a tetejüket felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverésesben) 160 fokon megsütöm.

Amikor már kezd illatozni, letakarom a tetejét, úgy sütöm tovább.

Őt is Olgának köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése